Welkom
Wat is acupunctuur
Welke klachten
De behandeling
Qigong
Kosten en vergoeding
Contact
Routebeschrijving

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt een balans opgemaakt van je totale persoon. De behandeling bestaat uit een gesprek, het onderzoek en de acupunctuurbehandeling zelf. De eerste behandeling (intake) duurt één tot anderhalf uur. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.

 

 

Het gesprek

De eerste keer vindt er een intakegesprek plaats.

De vervolgbehandeling begint altijd met een evaluatiegesprek waarin de ontwikkelingen na de laatste behandeling worden besproken.

  

 

Het onderzoek

Dit bestaat uit:

  • Een aantal vragen over allerlei aspecten van uw gezondheid zoals uw eetlust, de stoelgang, uw slaappatroon, bij vrouwen de maandelijkse cyclus enzovoort.
  • Het voelen van de pols,
  • Het bekijken van uw tong. De tong en de pols geven beiden informatie over de energie van de interne organen en emotionele gesteldheid.
  • Het Lichamelijk onderzoek van eventuele pijnpunten, gewrichten, spieren en bindweefsel.

 

De acupunctuurbehandeling

De behandeling gebeurt met zeer dunne naaldjes waardoor het niet pijnlijk is. Er wordt altijd gebruik gemaakt van steriele wegwerpnaalden.

Om het effect te versterken kan tevens gebruik gemaakt worden van Moxa en Cupping (therapievorm die werkt door middel van warmte en kruiden) of Qi Gong (lichaamsoefeningen ter bevordering van de energie).

 

 

 

 

                                                

Acupunctuur Marianne Grim | info@amguden.nl